Transformacija poduzeća Terra Fertile d.o.o.-1. radionica

transformacija poduzeća

Transformacija poduzeća Terra Fertile d.o.o u društveno odgovorno poduzeće prva je radionica koju smo održali povodom predstavljanja našeg projekta. Zajedno sa udrugama i drugim zainteresiranim dionicima razgovarali smo o procesu prelaska na društveno odgovorno poslovanje, o njegovoj važnosti i samom projektu.

U samo uvodu radionice predstavili smo projekt u cjelini, a kasnije smo ga proširili pričom o ciljnim skupinama našeg poduzeća, izazovima s kojima se susrećemo. Važnost komunikacijske i marketinške strategije bitan je dio širenja svijesti o društveno odgovornom poduzeću. U nastavku radionica posebnu pozornost posvetit ćemo baš tome.

Platforma

Locavore.hr platforma je kojoj smo posvetili posebnu pozornost. Naš projekt se posebno naslanja na ruralnu sredinu i male proizvođače hrane i pića. Nemaju dovoljno financijskih ni ljudskih resursa, ali ni kompetencija kako bi svoje proizvode na učinkovit način plasirali na tržište, a na koncu i ostvarili prihode. Registracija na platformu je jednostavna i user friendly, a možete se registrirati ovdje.

transformacija društveno odgovornog poduzeća, prva radionica
Radionica 17.11.2021.

Platforma nudi dva paketa od kojih oba sadržavaju osnovne i dodatne performanse poput edukacija, informacija o financiranju iz EU fondova, vođenja društvenih mreža i slično. Ova radionica uvod je u cijeli set radionica o društvenom poduzetništvu i marketingu koje planiramo održavati u sklopu projekta sve do jeseni iduće godine.

Strategija društveno odgovornog poslovanja još uvijek je “osjetljivo” područje poslovanja jer je mnoštvo stvari nejasno, o čemu svjedoče iskustva drugih sudionika na radionici.

Transformacija poduzeća proces je koji traje.

Transformacija poduzeća Terra Fertile d.o.o u društveno odgovorno poduzeće veliki je projekt čiji je jedini nositelj i ujedno glavna ciljna skupina upravo poduzeće Terra Fertile d.o.o. Njegovom transformacijom širit ćemo misiju ovog načina poslovanja, potaknut ćemo vidljivost i aktivnost drugih sudionika društva.

Razvijanje stručnih sposobnosti i vještina, pružanje vidljivosti malim proizvođačima i suradnja sa svim dionicima na lokalnoj i nacionalno razini našu su zaključci ove radionice.

Nadamo se da ćete zajedno s nama krenuti u transformaciju društva na bolje! Javite nam se s idejom, prijedlogom suradnje ili primjerom dobre prakse. Rado ćemo vas predstaviti.